Critical Sound Bulgaria 2018

Critical Sound България ще разтърси НДК

Парти за разбирачи с HMSU, един от най-силните дръм и басс лейбъли и 4 международни гости в зала ДНК тази събота

HMSU продължават със серията от събития, посветени на най-добрите музикални издателски компании от световната дръм и басс сцена, а този път е ред на зaконодателите в дълбокия звук - Critical Music. На 14 април 2018 в зала ДНК (Национален дворец на културата) ще дойдат 4 специални гости от Великобритания, които са ексклузивни представители на тази „критична компания“. Тези специалисти са собственикът на лейбъла Kasra, талантливият Foreign Concept, дебютантът в България Sam Binga и може би най-добрият вокалист на сцената в момента - MC DRS - идват, за да ни изнесат едно мега шоу в типичния си и неповторим стил.

Програмата ще бъде и стабилно подкрепена от артистите в родната организация, като впечатление прави първото участие от около година в България на една от гордостите за локалната сцена - L 33. Освен него ще чуем и родните любимци High Roll, Ogonek, Targy, Faith и EXo, а подобна селекция е гаранция за безупречно качество. С това събитие най-силната дръм и басс организация на Балканите - HMSU, отново затвърждава българската сцена сред световните топ дестинации, а доверието на най-големите в бранша е категорично доказателство за това.

Kasra

► Kasra е човекът-концепция зад Critical Music. Когато започва преди повече от 15 години, той няма ни най-малка представа до какво ще доведе това негово начинание. Оказва се, че успява да създаде едно цяло течение в басс музиката, а голяма част от артистите, които успява да открие и развие, са сред лидерите на сцената в момента. Това ще е негово второ участие в България, а всички, присъствали на първото такова, още помнят уникалния му сет на „18 години HMSU“. Време е за неговото второ участие и този път води със себе си нова порция от неговите артисти.

Sam Binga

За първи път в България ще чуем едно от откритията на Critical Music - ► Sam Binga. Стилът му е трудно да бъде определен като чист дръм енд бейс, но със сигурност промени представите на много хора за звученето на този жанр. Наречете го както искате, но е факт, че в негово лице звукът между 160 и 170 бийта в минута намери един много добър приятел и съвсем заслужено той е в центъра на така наречената аутономик вълна от експериментални артисти през последните няколко години.

► Foreign Concept e идвал вече веднъж в България, но това ще е негово първо участие пред софийската публика. Той е от тези артисти, които човек не може да е пропуснал, ако наистина се интересува от дръм и басс музика. Занимава се с нея от 2004 г., но истински пробив прави през 2011 г., когато подписва парчета за Shogun Audio и Commercial Suicide. Това хваща ухото на Kasra и през последните години всичко, свързано с неговото творчество, се върти около Critical Music. Парчетата му са един приятен синтез от музикален дръм и басс с много фокус върху качеството на продукцията. Сетовете му не отстъпват тази идея и неслучайно бристолският творец е сред много уважаваните артисти на сцената.

Foreign Concept
MC DRS

Едва ли има по-разпознаваем глас на дръм и басс сцената в момента от този на мега продуктивния вокалист ► MC DRS. Развитието му през годините е довело до съвсем естественото му израстване и той определено е сред майсторите с микрофона. Толкова много са наградите му за най-добро MC и най-добър вокалист, че едва ли има някой, интересуващ се от басс музика, който да не е чувал за него. Той е и един от главните виновници за хип-хоп проекта Broke 'n' English, което само затвърждава качеството и разнообразието в неговите способности като Master of Ceremonies. Всичко това и редовните му издания за Critical Music са само част от причините, поради които не бива да изпускате лириката на манчестърското явление и останалите представители на британската музикална компания!

Билетите на цена от 15 и 20 лева бяха разпродадени, но все още могат да бъдат закупени на цена от 25 лева онлайн и в разпространителната мрежа на EVENTIM.BG. В деня на събитието и на място цената ще бъде 30 лева.

Повече за Critical Sound България на https://tr.im/CriticalBG-event